Familiale Verzekering

De familiale verzekering is in België niet verplicht. Het is aan de andere kant ook geen verzekering die door erg veel mensen wordt afgesloten. Desalniettemin is het een verzekering die een hoop kosten kan voorkomen en waar men dus gemakkelijk van kan profiteren. De premie is relatief laag en het zorgt dus niet voor een hoop maandelijkse uitgaven. Daarbij is direct een groot aantal mensen verzekerd en hoeft het gezin zich dus maar weinig zorgen te maken.

De familiale verzekering is er voor iedereen in de familie. Het zit natuurlijk al een beetje in de naam van de verzekering, maar de dekking geldt dan ook voor ieder lid van het gezin en niet alleen voor de verzekeringnemer. Om die reden is de premie van de verzekering relatief extra laag en is het daarmee een voordelige mogelijkheid om een aantal kosten te voorkomen. Tot de familie behoren in dit geval natuurlijk alle vaste leden van het huishouden, maar bijvoorbeeld ook een babysitter wanneer deze een avondje thuis is. Mocht de babysitter per ongeluk schade toebrengen aan bepaalde voorwerpen dan zal men in dit geval dus ook gebruik kunnen maken van de familiale verzekering en ontstaan er op die manier in ieder geval geen hoge kosten.

Deze kosten zijn bij de familiale verzekering sowieso relatief laag. Een verzekeraar berekent de premie van een verzekering altijd aan de hand van het risico dat er wordt gelopen op hoge kosten. Anders dan bij een brandverzekering of een autoverzekering zijn de kosten van eventuele schade binnen een huishouden vaak gemakkelijk te overzien. Het gaat vaak om maximaal enkele honderden tot duizenden euro's. Dit is niet een bedrag dat iedereen zomaar overheeft, waardoor er natuurlijk een verzekering voor kan worden afgesloten. Aan de andere kant is het geen groot bedrag voor een verzekeraar en is het daarom dan ook niet nodig om een groot bedrag per maand te vragen van de mensen die graag goed verzekerd zijn. De familiale verzekering kan ondanks de lage premie natuurlijk wel uitkomst bieden aan alle gezinnen die niet zomaar een hoop spaargeld over hebben of die van zichzelf weten dat er gemakkelijk schade kan worden toegebracht. Men name met kleine kinderen is het vaak erg lastig om altijd maar goed op te letten en er op die manier voor te zorgen dat er op geen enkele manier kosten kunnen ontstaan. Een familiale verzekering kan er dan voor zorgen dat men niet in de problemen komt.

Bij het kiezen van een familiale verzekering is het van belang om goed te kijken naar de dekking. Aangezien de voorwaarden niet verplicht zijn gesteld door de overheid kunnen de verschillende verzekeraars hier hun eigen ideeën op loslaten. Er zijn daardoor grote verschillen te vinden in de voorwaarden en het is dus belangrijk om goed te kijken naar de zaken die er meeverzekerd zijn en tegen welk bedrag dit gebeurt. Er wordt vaak gewerkt met maximale bedragen, die men natuurlijk zo hoog mogelijk moet kiezen op de aspecten waar men het meeste risico mee loopt.