Caravanverzekering

Een caravanverzekering is er in twee verschillende soorten. Het gaat hierbij om de Mini Omnium en de Maxi Omnium caravanverzekering. De beide varianten hebben zo hun voor- en nadelen en kennen natuurlijk verschillende prijskaartjes. Men kan aan de hand van de leeftijd en de waarde van de caravan gemakkelijk bepalen welke verzekering het best past. Hierbij kan men rekening houden met de kosten op korte termijn en de eventuele kosten die er op de lange termijn zouden kunnen ontstaan.

De Mini Omnium caravanverzekering is er eigenlijk voor iedere caravan die ongeveer 5 jaar of ouder is. Vanaf dat moment is de waarde van de caravan over het algemeen namelijk aardig teruggelopen. Vanwege die lagere waarde is het vanaf dat moment niet langer interessant om een dure caravanverzekering te hebben lopen die dekking biedt tegen een groot aantal zaken en daarbij zal zorgen voor een relatief hoge uitkering. Het is vanaf dat moment namelijk veel interessanter om een goedkope caravanverzekering afgesloten te hebben die er daardoor voor zorgt dat er maandelijks maar een laag bedrag aan premie betaald hoeft te worden. Mocht er namelijk een schade ontstaan aan een caravan die al wat ouder is, dan zullen de kosten hiervan over het algemeen nog wel meevallen. Het is daardoor niet zo'n probleem wanneer men hiervan een deel zelf hoeft te betalen. De uiteindelijke kosten van de reparatie en de kosten van de premie bij elkaar zijn in dat geval vaak lager dan die van alleen de premie van een Maxi Omnium caravanverzekering.

De Maxi Omnium caravanverzekering is er namelijk voornamelijk voor nieuwe caravans die nog een erg hoge waarde vertegenwoordigen. Men moet er op dat moment natuurlijk niet aan denken dat er wat gebeurt met de caravan en dat er op die manier schade zal ontstaan. Is dit toch een keer het geval, dan zullen de kosten hiervan gemakkelijk op kunnen lopen. Zelfs de kleine deuk zal een dure zijn wanneer het om een nieuwe caravan gaat. Bij een Maxi Omnium caravanverzekering is de caravan eigenlijk tegen alle mogelijke schade verzekerd, zelfs wanneer men deze zelf heeft veroorzaakt. Uiteraard is het hierbij wel van belang dat de schade niet expres aan de caravan is toegebracht. Wanneer de verzekeraar dat weet te bewijzen zal er namelijk alsnog geen uitkering plaatsvinden en draait men zelf op voor de kosten. In alle andere gevallen zal de verzekeraar uitkeren en kan men op die manier profiteren van de premie die er voor de verzekering is betaald.

Er bestaan geen BA verzekering voor de caravan. Wanneer men met een caravan op pad gaat is er namelijk altijd een voertuig bij betrokken dat tenminste een BA verzekering heeft. Zo is het namelijk verboden om met een auto de weg op te gaan die deze verzekering niet heeft. Het is daardoor niet mogelijk om met een caravan de weg op te gaan, zonder dat men in ieder geval verzekerd is voor de schade die men toe kan brengen aan derden. Aangezien een dubbele verzekering niet nodig is, bestaat er geen BA caravanverzekering.